Otel ve Endüstriyel Uygulamalar
pansiyonlar, öğrenci yurtları, tatil köyleri, Okullar, Resmi kurum ve kuruluşlar, hastaneler, hamamlar, Endüstriyel tesisler, Fabrikalar, Yemekhaneler, Aqua parklar, Seralar, Çiftlik , Seralar, Kapalı açık yüzme havuzları, villalar, apartmanlar, mekanların ısıtılması, sıcak su ihtiyaçlarını karşılama için yapılan güneş enerji çalışmaları, çalışma şekline ve tipine göre 3 farklı metotla yapılabilir.
1-TEK VEYA ÇİFT SERPANTİN HIZLI BOYLERLİ SİSTEMLER
Serpantinli Hızlı Boyler en çok tercih edilen merkezi sistem sıcak su sağlama şeklidir.
Güneş kollektörlerinden gelen solar sıvılı sıcak su boylerin serpantinlerinden geçerek boylerdeki suyu serpantin aracılığıyla ısıtarak sıcak su elde edilmesini sağlar.
2-AKÜMÜLASYON TANKLI PLAKA EŞANJÖRLÜ SİSTEMLER
En çok kullanılan 2. Metot sıcak su sağlama şekli plakalı eşanjörlerdir. Güneş enerji kollektörlerinde ısınan antifirizli sıcak su plakalı eşanjörün primer tarafını ısıtır.
Sekonder tarafı ise ısınan plakalı eşanjörün akümülasyon tanklarındaki soğuk suyu sirkülasyon pompaları aracılığıyla plakalı eşanjörden geçilerek ısıtır.
3-CiDARLI ( gömlekli) BOYLERLİ SİSTEMLER
Genellikle eski kazan dairelerinde kullanılan eski sistemdir.
Kollektörden gelen sıcak antifirizli su boylerin dışındaki cidarı ısıtarak içindeki kullanım suyunu ısıtır.
Bu sistem aynı zamanda basınçlı sistemlerin çalışma prensibi gibidir. Kollektör seviyesinden daha yukarıya depo konularak da pompa ve otomasyon olmadan doğal sirkülasyon olarak çalışır.