Solar Gün Isı Antalya Güneş Enerjisi Sistemleri Temel Prensipler Firmalar Fiyatları
Solar Gün Isı Solar Antalya Güneş Enerjisi Sistemleri Temel Prensipler Firmalar Fiyatları Sistemin Avantajları Nelerdir ?
Solar Sistemlerin Avantajları
- Solar Gün Isı Aplas Güneş Enerjisi Sistemleri Temel Prensipler Antalya Firmaları Fiyatları
- Çevresel kaynakları az kullanmak ve karbondioksit salınımını azaltmaktadır.
- Binanın değerini arttırmaktadır.
- Güneş enerjisi kullanıcıyı daha da bireyselleştirmektedir.
- Diğer girdilerden bağımsız hale
- Gelecekteki tüm enerji giderleri net olarak hesaplanabilmektedir.
- Çok az bakım giderleri olmaktadır.
- Enerji krizlerinden bağımsızdır.
- Devlet tarafından desteklenmelidir.
Temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olan Güneş enerjisi, bir alanda fayda sağlamaktadır. Karbondioksit gazının salınımını azaltmakta Doğaya salınımı zararlı olan olup çevresel kaynakların kullanımını da azaltmaktadır. Güneş enerjisi sayesinde enerji korunmaktadır. Güneş enerjisi istenildiğinde kullanılabilmektedir çünkü Güneş, sonsuz bir enerji kaynağıdır.
Türkiye’de yapılan incelemelerde solar sistemin kullanım alanlarının arttığı görülmüştür. Özellikle ülkemizde güneşlenme saati yıla vurulduğunda bayağı derece fazladır. Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde fazla olan güneşlenme doğrultusunda Güneş enerji sistemlerinden de yararlanılmaktadır. Özellikle çevreye hiçbir zararı olmayan solar sistem ve ürünleri pek çok alanda fazlasıyla kullanılmaktadır.
Enerji potansiyeli diyagramına bakacak olursak, ilk sırada yılda toplam 2993 saat ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi gelmektedir ve bu bölgemiz ilk kuşakta yer almaktadır. Buradan da anlaşılacağı gibi en az kuşak sayısına sahip olan bölgelerde güneşlenme sayısı da artmaktadır. İkinci olarak, 2956 saatle Akdeniz Bölgesi bu listeyi takip edip aynı şekilde bu bölgemiz de ilk kuşakta yer almaktadır. 2664 saat ile Doğu Anadolu Bölgesi de güneşlenme saatinin fazla olduğu bölgelerden biri olup ikinci kuşakta yer almaktadır.
Solar Sistem
2628 saatle bu listeyi İç Anadolu Bölgesi takip etmekte ve bu bölgemiz de ikinci kuşakta yer almaktadır. Daha sonrasında ise Ege Bölgesi yılda toplam 2738 saat güneşlenme almakta olup ikinci kuşakta yer alıyor. Marmara Bölgesi ve Karadeniz’in güney kesimleri üçüncü kuşakta yer alıyor ve ilk olarak Marmara Bölgesi 2409 saat güneşlenme alıyor. Karadeniz Bölgesi ise listenin sonunda olup dördüncü kuşakta yer alıyor ve yılda toplam 1971 saat güneşlenme almaktadır.